អត្ថប្រយោជន៍នៃការទទួលទានផ្លែជម្ពូ ដែលល្អសម្រាប់សុខភាពយើង កុំឱ្យរងចាំយូរ តោះចូលរួមអានទាំងអស់គ្នាអំពីអត្ថប្រយោជន៍ដែលទទួលបានពីការទទួលទានផ្លែជម្ពូរដូចតទៅនេះ៖
១) ជំនួយក្នុងការរំលាយអាហារ
សមាសធាតុនៃផ្លែជម្ពូ ដែលសំបូរទៅដោយជាតិសរសៃចំណីអាហារ រួមផ្សំជាមួយនឹងជាតិទឹកខ្ពស់ធ្វើឱ្យវាល្អសម្រាប់ការគ្រប់គ្រង
ការឆ្លងកាត់អាហារតាមរយៈបំពង់រំលាយអាហាររបស់អ្នក កាត់បន្ថយការទល់លាមក
និងប្រហែលជាល្អសម្រាប់ស្ថានភាពសុខភាពធ្ងន់ធ្ងរ។ ដូចគ្នានេះផងដែរ នៅក្នុងឱសថបុរាណគ្រាប់ផ្លែជម្ពូត្រូវបានគេប្រើដើម្បីការពារជំងឺរាគ
និងមួល។
២) សក្តានុពលប្រឆាំងនឹងជំងឺមហារីក
អត្ថបទពីបុរាណបានអះអាងថាផ្លែជម្ពូមានសក្តានុពលប្រឆាំងនឹងជំងឺមហារីក
ដោយសារតែសារធាតុចិញ្ចឹមរួមទាំង វីតាមីន A និង C ខ្ពស់។
ទោះយ៉ាងណាក៏ដោយ មិនមានការសិក្សាដើម្បីគាំទ្រការអះអាងទាំងនេះទេ និងត្រូវធ្វើការការស្រាវជ្រាវបន្ថែមទៀតនៅក្នុងលក្ខខណ្ឌនេះ។
៣) សុខភាពបេះដូង
ការរួមបញ្ចូលសារធាតុចិញ្ចឹមនៅក្នុងផ្លែជម្ពូ ដែលមានសូដ្យូមទាប
និងប៉ូតាស្យូមខ្ពស់ ទឹក និងសមាសធាតុមានប្រយោជន៍ផ្សេងទៀត
អាចមានឥទ្ធិពលវិជ្ជមានលើការបញ្ចុះសម្ពាធឈាម។ ការថយចុះហានិភ័យនៃជំងឺលើសឈាម
និងការពារសុខភាពបេះដូង អាចបណ្តាលឱ្យមានហានិភ័យទាប នៃជំងឺក្រិនសរសៃឈាម ដោយការពារផលវិបាក
នៃសរសៃឈាមបេះដូង ដូចជា ការគាំងបេះដូង ជំងឺដាច់សរសៃឈាមខួរក្បាល
និងជំងឺសរសៃឈាមបេះដូង។
៤) បង្កើនភាពស៊ាំ
សមាសធាតុសកម្ម
និងងាយនឹងបង្កជាហេតុ នៅក្នុងផ្លែជម្ពូត្រូវបានផ្សារភ្ជាប់ជាមួយនឹង ការមានប្រសិទ្ធិភាពប្រឆាំងនឹងមេរោគ
និងប្រឆាំងនឹងផ្សិត។ ឥទ្ធិពលប្រឆាំងនឹងមេរោគ និងប្រឆាំងនឹងផ្សិតទាំងនេះ អាចជួយ ការពារស្បែកពីការវិវត្តនៃការឆ្លងផ្សេងៗ
និងអាចជួយបង្កើនប្រព័ន្ធភាពស៊ាំប្រឆាំងនឹងជំងឺ និងជំងឺឆ្លង។
៥) អត្ថប្រយោជន៍ផ្សេងទៀត
ទោះបីជាការស្រាវជ្រាវនៅតែកំពុងធ្វើក៏ដោយ ក៏ផ្លែឈើនេះត្រូវបានគេគិតថាផ្តល់អត្ថប្រយោជន៍ដល់សុខភាពដទៃទៀត
ដូចជា ការពារការប្រកាច់ ជំងឺឆ្កួតជ្រូក ការរលាកនៅក្នុងសន្លាក់ ភ្នែកដែលមានបញ្ហា
និងជួយក្នុងការបង្កើនសមត្ថភាពយល់ដឹង។
រៀបចំដោយ #SharedKnowledgeHealth
អត្ថបទនេះដកស្រង់ចេញពីគេហទំព័រក្នុងស្រុក
“ស្ពាន”
0 comments:
Post a Comment