គឺផ្លែម្នាស់។ អត្ថប្រយោជន៍នៃការទទួលទានផ្លែម្នាស់ដែលល្អសម្រាប់សុខភាពដូចតទៅនេះ៖
ដោយមានបន្លារឹងមាំនៅផ្នែកខាងក្រៅ និងសាច់មានក្លិនក្រអូប រសជាតិឆ្ងាញ់នៅផ្នែកខាងក្នុង ម្នាស់ត្រូវបានគេឱ្យឈ្មោះថាជាផ្លែឈើដែលផ្ដល់នូវសុខភាពល្អបំផុតនៅលើពិភពលោក។ វាមិនមានផ្ទុកនូវជាតិខ្លាញ់ និងកូលេស្តេរ៉ុល ថែមទាំងសំបូរទៅដោយវីតាមីន A វីតាមីនB និងC ប៉ូតាស្យូម ម៉ង់ហ្គាណែស ទង់ដែង និងសារធាតុរ៉ែជាច្រើនផ្សេងទៀតដែលរាងកាយយើងត្រូវការជាប្រចាំ។
អត្ថប្រយោជន៍ទាំងអស់រួមមាន៖
1)ជំរុញប្រព័ន្ធភាពស៊ាំ
យោងតាមរដ្ឋបាលចំណីអាហារ និងឱសថ (FDA) បាននិយាយថា ម្នាស់គឺជាប្រភពវីតាមីន C ដ៏មានឥទ្ធិពល
ហើយវីតាមីនC នេះក៏ជាសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មរលាយក្នុងទឹកដែលប្រឆាំងនឹងការបំផ្លាញកោសិកា។
2)ពង្រឹងឆ្អឹង
ម្នាស់មានផ្ទុកនូវសារធាតុម៉ង់កាណែសច្រើនដែលជួយពង្រឹងដល់ឆ្អឹង
និងជាលិកាភ្ជាប់។ ទឹកម្នាស់ស្រស់មួយកែវមានផ្ទុកជាតិម៉ង់កាណែសចំនួនជាង ៧០ ភាគរយនៃបរិមាណតម្រូវការម៉ង់កាណែសប្រចាំថ្ងៃ។
កុមារ មនុស្សពេញវ័យ និងមនុស្សចាស់គួរទទួលទានម្នាស់ពីរ បីដងក្នុងមួយថ្ងៃដើម្បីឱ្យរាងកាយរឹងមាំ។
3)សំណង់ដ៏អស្ចារ្យសម្រាប់ប្រហោងឆ្អឹងនិង
អាឡែរហ្សីហើម
ម្នាស់មានវីតាមីន C ដែលជួយកាត់បន្ថយទឹករំអិលក្នុងបំពង់ក និងច្រមុះ។
ប្រសិនបើអ្នកប្រឈមនឹងអាឡែរហ្សីតាមរដូវ
អ្នកគួរតែបញ្ចូលផ្លែម្នាស់ទៅក្នុងរបបអាហាររបស់អ្នក រួមជាមួយថ្នាំបំប៉នបន្ថែមមួយចំនួនដើម្បីជួយសម្រួលដល់ស្ថានភាពរបស់អ្នក។
4)កាត់បន្ថយកំណកឈាម
ម្នាស់គួរតែជាអាហារសម្រន់ដ៏ល្អសម្រាប់ អ្នកធ្វើការហោះហើរញឹកញាប់
អ្នកបម្រើការតាមយន្តហោះ និងមនុស្សដទៃទៀតដែលប្រឈមនឹងគ្រោះថ្នាក់នៃការកកឈាម។
5)កាត់បន្ថយភាពតានតឹង
ផ្លែម្នាស់មានវីតាមីន B ល្អៗជាច្រើនដែលជួយជំរុញខួរក្បាលរបស់អ្នកឱ្យដំណើរការបានល្អ និងជួយបង្កើនសមត្ថភាពក្នុងការដោះស្រាយភាពតានតឹងប្រកបដោយប្រសិទ្ធភាព។
6)ថែរក្សាភ្នែកឱ្យមានសុខភាពល្អ
ដោយសារតែកម្រិតខ្ពស់នៃសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្ម និងវីតាមីនសេ
ម្នាស់កាត់បន្ថយហានិភ័យនៃការចុះខ្សោយនៃភ្នែក
(ជំងឺភ្នែកដែលបណ្តាលឱ្យបាត់បង់ចក្ខុវិស័យ)
ហើយប៉ះពាល់ជាពិសេសសម្រាប់មនុស្សវ័យចំណាស់។ ដូចគ្នានេះផងដែរ ម្នាស់មានផ្ទុកនូវសារធាតុបេតាការ៉ូទីនជាច្រើន
ដែលជាធាតុចាំបាច់សម្រាប់ចក្ខុវិស័យដែលមានសុខភាពល្អដែលគួរទទួលទានជាប្រចាំ។
7)ព្យាបាលជំងឺផ្តាសាយ និងក្អក
ចំពោះកំរិតដ៏ច្រើននៃ bromelain និងវីតាមីនសេ អាចជាឱសថដ៏ល្អសម្រាប់ព្យាបាលជំងឺផ្តាសាយ និងក្អក។ Bromelain
ត្រូវបានគេស្គាល់ផងដែរថាគេប្រើវាដើម្បីកាត់បន្ថយការហើម
និងបញ្ហាផ្លូវដង្ហើម។ អង់ស៊ីមដែលម្នាស់មានជួយកាត់បន្ថយការរលាក និងសម្អាតទឹករំអិលដែលលើសនៅក្នុងប្រព័ន្ធដង្ហើម។
8)ជួយការពារជំងឺមហារីក
ម្នាស់ផ្ទុកនូវសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មជាច្រើនដែលជួយក្នុងការចាប់យក
និងប្រឆាំងនឹងរ៉ាឌីកាល់សេរី។
នេះធ្វើឱ្យដំណើរការនៃកោសិកាមានដំណើរការយឺតដូច្នេះការពារជំងឺមហារីកមួយចំនួន។
តាមពិតការស្រាវជ្រាវបានរកឃើញថាអង់ស៊ីមនៅក្នុងម្នាស់អាចបង្រួម
ឬសម្លាប់កោសិកាមហារីកបាន។
9)ពង្រឹងអញ្ចាញធ្មេញរបស់អ្នក
ភ្នាក់ងារ Astringent មានច្រើននៅក្នុងម្នាស់ជួយរឹតបន្តឹងជាលិកាអញ្ចាញធ្មេញ និងថែមទាំងការពារជំងឺមហារីកមាត់ទៀតផង។ តាមពិតផ្លែម្នាស់ច្រើនតែត្រូវបានប្រើដើម្បីជួសជុលអញ្ចាញធ្មេញ ធ្វើឱ្យធ្មេញរបស់អ្នកមានសុខភាពល្អ និងរឹងមាំ។
10)កាត់បន្ថយសម្ពាធឈាម
ក្នុងចំណោមវីតាមីន និងជាតិរ៉ែផ្សេងទៀត ម្នាស់មានផ្ទុកប៉ូតាស្យូមយ៉ាងច្រើន។ ប៉ូតាស្យូមគឺជាសរសៃវ៉ែនធម្មជាតិដ៏រឹងមាំ មានន័យថាវាជួយបន្ធូរភាពតានតឹង នៃសរសៃឈាម និងលើកកម្ពស់ចរាចរឈាមឱ្យបានត្រឹមត្រូវទៅផ្នែកផ្សេងៗនៃរាងកាយ។ នៅពេលដែលសរសៃឈាមរបស់អ្នកសម្រាក សម្ពាធឈាមរបស់អ្នកថយចុះ ហើយលំហូរឈាមក៏ត្រូវបានរឹតត្បិតតិចដែរ។ ដូច្នេះផ្លែម្នាស់អាចជួយការពារបាននូវស្ថានភាពបែបនេះដូចជាជំងឺដាច់សរសៃឈាមខួរក្បាល និងជំងឺក្រិនសរសៃឈាម។
11)កែលម្អសុខភាពបន្តពូជ
ដោយសាររ៉ាឌីកាល់សេរីអាចបំផ្លាញប្រព័ន្ធបន្តពូជ
ការទទួលទានផ្លែម្នាស់ជាប្រចាំត្រូវបានផ្តល់ជា អនុសាសន៍យ៉ាងខ្លាំង សម្រាប់គូស្វាមីភរិយាដែលព្យាយាមមានផ្ទៃពោះ។
វីតាមីនC បេតាការ៉ូទីន ទង់ដែង ព្រមទាំងវីតាមីន
និងសារធាតុរ៉ែដទៃទៀត ដែលមានវត្តមាននៅក្នុងផ្លែម្នាស់ អាចជះឥទ្ធិពលជាវិជ្ជមានដល់ការមានកូនរបស់បុរស
និងស្ត្រី។
រៀបចំដោយ #SharedKnowledgeHealth
ដកស្រង់អត្ថបទពីគេហទំព័រក្នុងស្រុក “ស្ពាន “
0 comments:
Post a Comment