Tuesday, July 23, 2024

អត្ថប្រយោជន៍នៃការទទួលទានផ្លែឪឡឹក

ឪឡឹកជាផ្លែឈើសម្បូរជាតិទឹក និងផ្ទុកវីតាមីន  A C B B6 និងសារជាតិរ៉ែមួយចំនួនដូចជា ប៉ូតាស្យូម ជាកាឡូរីទាប ជាតិសរសៃ។

អត្ថប្រយោជន៍ ៩ យ៉ាងទទួលបានពីផ្លែឪឡឹកចំពោះសុខភាព៖

១) បង្កើនជាតិទឹកក្នុងខ្លួន ព្រោះឪឡឹកជាផ្លែឈើសម្បូរជាតិទឹក រហូតដល់ ៩០% និងបង្កើនសំណើមដល់ស្បែក ប្រឆាំងភាពចាស់

២) ឧស្សាហ៍ញ៉ាំឪឡឹកជាប្រចាំ ជួយធ្វើឱ្យស្បែកស្អាត ទប់ស្កាត់បញ្ហាស្បែកខូចពីកំដៅពន្លឺព្រះអាទិត្យ និងកាត់បន្ថយហានិភ័យនៃជម្ងឺមហារីកស្បែក និងជម្ងឺផ្សេងៗ

៣) ជួយឱ្យគេលក់ស្រួល

៤) ញ៉ាំជាប្រចាំជួយបង្កើនថាមពលដល់រាងកាយ

៥) ជួយពន្លឿនការជាសះស្បើយនៃជម្ងឺ

៦) ពង្រឹងប្រព័ន្ធភាពស៊ាំដល់រាងកាយ ប្រឆាំងនឹងជម្ងឺឆ្លងផ្សេងៗបានទៀតផង

៧) ជាតិទឹកដ៏ច្រើនលើសលុបដែលមានក្នុងផ្លែឪឡឹក​អាចជួយលាងសម្អាតជាតិពុលក្នុងខ្លួន និងទប់ស្កាត់ជម្ងឺគ្រួសតម្រងនោមផងដែរ

៨) ការទទួលទានផ្លែឪឡឹកអាចជាជំនួយដល់សម្ពាធឈាម កាត់បន្ថយហានិភ័យជម្ងឺបេះដូង និងជម្ងឺមហារីក

៩) ពេលយើងទទួលទានឪឡឹក យើងមានអារម្មណ៍ថាឆ្អែត ដូច្នេះ ផ្លែ​ឪឡឹក​មាន​ជាតិ​កាល់ឡូរី​ទាប​​ ទើបឪឡឹកជួយសម្រកទម្ងន់របស់យើង​៕

រៀបចំដោយ #SharedKnowledgeHealth

ដកស្រង់ចេញពីគេហទំព័រក្នុងស្រុក សុខក្រម  

0 comments:

Post a Comment