Tuesday, July 23, 2024

អត្ថប្រយោជន៍នៃការទទួលទានផ្លែមៀន

មៀន ជាផ្លែឈើផ្ទុកដោយសារជាតិដែក កាល់ស្យូម ផូស្វ័រ កាបូន​អ៊ី​ដ្រា​ត ប្រូតេអ៊ីន ខា្ល​ញ់ និង​ពពួក​វីតាមីន A, C, B2, B2 និង​នី​យ៉ា​ស៊ី​ន​។ សារជាតិវីតាមីន និងរ៉ែដែលមានក្នុងផ្លែមានផ្ដល់អត្ថប្រយោជន៍ច្រើនយ៉ាងចំពោះសុខភាព ដូចជា៖


១)  ជួយបង្កើនថាមពលខួរក្បាលទប់ទល់នឹងសកម្មភាពក្នុងមួយថ្ងៃៗ

២) ក្នុងករណីឈឺក្បាល ឬវិលមុខ អាចយកសាច់ផ្លែមៀនដែលហាលក្រៀម ដាក់ដាំទឹកផឹកបាន

៣) ជួយទប់ស្កាត់បញ្ហាភ្នែកម្ញូប និងជួយឱ្យភ្នែកភ្លឺច្បាស់ល្អ

៤) ដោះស្រាយបញ្ហាគេងមិនលក់របស់លោកអ្នក

៥) ជួយពង្រឹងសុខភាពបេះដូង ជួយទ្រទ្រង់ដល់តម្រងនោម ​

៦) ជួយ​ទំនុកបំរុង​ឈាម ​ធ្វើ​ឱ្យ​ពណ៌​សំបុរ​មាន​សភាព​ស្រស់ថ្លា

៧) ជា​ប្រភេទ​អាហារ​សមប្រកប​ចំពោះ​ស្ដ្រី​ក្រោយ​ពី​សំរាលកូន

៨) ចំពោះចិត្តសាស្រ្ត ការទទួលទានផ្លែមៀនគឺជួយជម្រុញឱ្យចិត្តស្ងប់

៩) បន្ថែមពីលើនេះដែរ មៀនពិតជាផ្ដល់អត្ថប្រយោជន៍ខ្លាំងណាស់ ព្រោះវាត្រូវបានគេយកទៅប្រើផ្សំជាថ្នាំកែរោគ ឈឺក្រពះ សម្រាន្ត​មិន​លក់ ខូច​សតិ និង​មានទឹក​ដក់​ក្នុង​ភ្នែក​៕

រៀបចំដោយ #SharedKnowledgeHealth

ដកស្រង់ចេញពីគេហទំព័រក្នុងស្រុក សុខក្រម  

0 comments:

Post a Comment