តោះចូលរួចអានទាំងអស់គ្នាអំពីអត្ថប្រយោជន៍ដែលទទួលបានពីការទទួលទានផ្លែត្រសក់ស្រូវ។ អត្ថប្រយោជន៍នៃការទទួលទានផ្លែត្រសក់ស្រូវចំពោះសុខភាព ដូចជា៖
១)
ទប់ស្កាត់បញ្ហាខ្សោះជាតិទឹកក្នុងរាងកាយ៖ គ្រប់ចំណិតនៃផ្លែត្រសក់ស្រូវ
គឺមានផ្ទុកជាតិទឹកដល់ទៅ ៩០ភាគរយ។
នេះហើយជាមូលហេតុដែលអ្នកគួរព្យាយាមទទួលទានផ្លែឈើនេះដើម្បីជៀសផុតពីបញ្ហាខ្សោះជាតិទឹកក្នុងរាងកាយ
ក្រោយធ្វើលំហាត់ប្រាណ ។ លើសពីនេះទៅទៀតត្រសក់ស្រូវ ក៏ជាប្រភពដ៏ប្រសើរនៃវីតាមីន A ដែលល្អសម្រាប់សុខភាពភ្នែកផងដែរ។
២)
ល្អសម្រាប់អ្នកជំងឺដំបៅរលាកក្រពះ៖ ត្រសក់ស្រូវជាជម្រើសនៃផ្លែឈើដ៏ល្អបំផុតមួយសម្រាប់អ្នកជំងឺដំបៅរលាកក្រពះ
ក៏ព្រោះវាមានផ្ទុកសម្បូរទៅដោយវីតាមីន ជាតិរ៉ែ សារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្ម
និងជាតិសសៃ។
៣)
កាត់បន្ថយហានិភ័យនៃជំងឺលើសសម្ពាធឈាម៖ នេះក៏ព្រោះតែត្រសក់ស្រូវជាប្រភពដ៏ប្រសើរនៃជាតិប៉ូតាស្យូមដែលមានឥទ្ធិពលជួយគ្រប់គ្រងកម្រិតនៃសម្ពាធឈាមក្នុងរាងកាយកាត់បន្ថយហានិភ័យនៃជំងឺលើសសម្ពាធឈាមនិងបញ្ហាបេះដូងផ្សេងៗ។
៤)
ពង្រឹងសុខភាពឆ្អឹង៖
ផ្លែត្រសក់ស្រូវមានផ្ទុកសារធាតុចិញ្ចឹមមួយចំនួនដែលចាំបាច់សម្រាប់ពង្រឹងនិងរក្សាសុខភាពឆ្អឹងល្អប្រសើររួមបញ្ចូលទាំងសារធាតុ
folate វីតាមីន
K និងម៉ាញ៉េស្យូម។
៥)
គ្រប់គ្រងកម្រិតនៃជាតិស្ករក្នុងឈាម៖ ទោះបីផ្លែត្រសក់ស្រូវមានផ្ទុកជាតិស្ករធម្មជាតិ
ប៉ុន្តែវាក៏ជាប្រភពដ៏ល្អបំផុតនៃជាតិសសៃនិងសារធាតុចិញ្ចឹមផ្សេងទៀតដែលជួយរក្សាភាពប្រក្រតីនៃកម្រិតជាតិស្ករក្នុងឈាមដែរ។
៦) ជួយពង្រឹងប្រព័ន្ធភាពស៊ាំរាងកាយ៖ ផ្លែត្រសក់ស្រូវមានផ្ទុកសម្បូរទៅដោយវីតាមីន C ដែលជាសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មជួយពង្រឹងប្រព័ន្ធភាពស៊ាំរាងកាយបានយ៉ាងប្រសើរ។ វីតាមីននេះក៏ចាំបាច់សម្រាប់រក្សាការពារសុខភាពស្បែកផងដែរ។
៧) ជួយទប់ស្កាត់អាការៈទល់លាមក៖ នេះក៏ព្រោះតែផ្លែត្រសក់ស្រូវមានផ្ទុកសម្បូរទៅដោយជាតិសសៃ fiber ដែលជួយសម្រួលដល់ការរំលាយអាហារ និងទប់ស្កាត់អាការៈទល់លាមក៕
រៀបចំដោយ #SharedKnowledgeHealth
ដកស្រង់ចេញពីគេហទំព័រក្នុងស្រុក
health.com.kh
0 comments:
Post a Comment