គូលេនមិនត្រឹមតែជាផ្លែឈើផ្អែមឆ្ងាញ់ប៉ុណ្ណោះទេ ប៉ុន្តែថែមទាំងផ្តល់អត្ថប្រយោជន៍ចំពោះសុខភាពនៃរាងកាយជាច្រើនទៀតផង។ ក៏ប៉ុន្តែ ត្រូវហូបក្នុងបរិមាណត្រឹមត្រូវតាមកាលកំណត់ ទើបអាចជាជំនួយដល់សុខភាពផ្ទាល់ខ្លួនបាន។ តោះ ចូលរួមស្ដាប់ជាមួយនាងខ្ញុំពីអត្ថប្រយោជន៍ដែលយើងនឹងទទួលបានពីការទទួលទានផ្លែគូលែន ដែលល្អសម្រាប់សុខភាព៖
១)
សម្បូរទៅដោយវីតាមីនC៖ វីតាមីនមួយ
ក្នុងចំណោមវីតាមីនដែលមានច្រើនបំផុតនៅក្នុងគូលេន គឺវីតាមីន C។ ។
យោងតាមការសិក្សាដែលចុះផ្សាយក្នុងទស្សនាវដ្ដីអាហារបំប៉នគ្លីនិកអាមេរិកបានឲ្យដឹងថា
ការទទួលទានវីតាមីន C អាចកាត់បន្ថយហានិភ័យនៃជំងឺដាច់ខួរក្បាល
រហូតដល់ ៤២% ។
២)
ជាប្រភពល្អនៃសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្ម៖ ផ្លែគូលេនមានផ្ទុក polyphenols ខ្ពស់ជាងផ្លែឈើដទៃទៀត
ដែលអាចជួយពង្រឹងសុខភាពបេះដូង ការពាររាងកាយប្រឆាំងនឹងជំងឺរ៉ាំរ៉ៃ ដូចជា
ជំងឺមហារីក ជំងឺទឹកនោមផ្អែម និងបញ្ហាសរសៃឈាមបេះដូងដទៃទៀត។
៣)
កាត់បន្ថយខ្លាញ់ក្បាលពោះ៖ សាជីវកម្មមួយរបស់ប្រទេសជប៉ុនដែលមានឈ្មោះថា
Oligonol បានបង្ហាញថាសាច់របស់ផ្លែគូលេនលាយជាមួយតែបៃតង
អាចកាត់បន្ថយខ្លាញ់ក្បាលពោះ និងរលាកក្រោយពេលហាត់ប្រាណ។
៤)
ប្រឆាំងនឹងជំងឺមហារីកថ្លើម៖ យោងទៅតាមទស្សនាវដ្ដី Cancer Letters បានបង្ហាញថា ការញាំផ្លែគូលេនជាប្រចាំ
អាចជួយបន្ថែមមុខងារប្រឆាំងនឹងជំងឺមហារីក ដូចជាការប្រឆាំងនឹងជំងឺមហារីកថ្លើមជាដើម។
៥) មានវីតាមីន E ខ្ពស់៖ ផ្លែគូលេនមានផ្ទុកនូវវីតាមីន E ជាច្រើនដែលអាចជួយឲ្យជាសះស្បើយ ពីពន្លឺព្រះអាទិត្យ ដែលបណ្ដាលឲ្យឈឺចាប់និងរលាក ហើយវាក៏ជួយឲ្យស្បែកមានសុខភាពល្អនិងភ្លឺរលោងផងដែរ។
៦) កាត់បន្ថយការរលាក៖ សារជាតិម៉្យាងដែលមាននៅក្នុងផ្លែគូលេនលក្ខណៈសម្បត្តិប្រឆាំងនឹងការរលាក និងអាចជាជំនួយប្រយុទ្ធប្រឆាំងនឹងជំងឺផ្ដាសាយ និងជំងឺឆ្លងផ្សេងៗទៀតផង ។
រៀបចំដោយ #SharedKnowledgeHealth
ដកស្រង់ចេញពីគេហទំព័រក្នុងស្រុក កម្ពុជាថ្មី
0 comments:
Post a Comment