ស្ពៃជើងទា ឬ ស្ពៃតឿ អាចយកទៅចម្អិនជាមួយស៊ុបគោ និងស៊ុបស៊ូគីបាន និងអាចយកទៅឆាប្រេងខ្យងដោយមិនបាច់ដាក់សាច់ ហើយនៅមានរសជាតិឆ្ងាញ់។ ស្ពៃនេះជាប្រភេទបន្លែសម្បូរទៅដោយសារធាតុចិញ្ចឹម ដូចជាវីតាមីន C ប៉ូតាស្យូម អាស៊ីតហ្វូលិក និងកាបូនអ៊ីដ្រាតជាដើម ដែលបានផ្ដល់សារប្រយោជន៍ដល់អ្នកទទួលទានដូចជា៖
១) វីតាមីន C ដែលមាននៅក្នុងស្ពៃជើងទា ឬស្ពៃតឿអាចជំនួយដល់ស្បែក និងការពារមិនឲ្យងាយឆ្លងជំងឺផ្សេងៗបានទៀត
២) ប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្ម ដែលមាននៅក្នុងស្ពៃជើងទា ឬស្ពៃតឿអាចប្រឆាំងនឹងជំងឺកាច់សាហាវ បង្ការពីជំងឺមហារីក និងមេរោគនៃជំងឺផ្សេងៗ ហើយជាពិសេសនោះល្អសំរាប់បេះដូង
៣) ការពារជម្ងឺបេះដូង និងតម្រងនោម និងជួយពង្រឹងសាច់ដុំ
៤) អាស៊ីតហ្វូលិកដែលមាននៅក្នុងស្ពៃជើងទា ឬស្ពៃតឿផ្សំឡើងពីវីតាមីន B ដែលជាវីតាមីនដែលស្ត្រីមានផ្ទៃពោះត្រូវការជាចាំបាច់ ដែលអាចជាជំនួយដល់ការលូតលាស់ខួរក្បាលទារកឱ្យមានភាពឆ្លាតវៃ (ប៉ុន្តែ ស្រ្តីពរពោះគួរទទួលទានស្ពៃជើងទា ឬ ស្ពៃតឿ ក្នុងបរិមាណសមល្មម)
៥) ផ្ទុកសារធាតុជួយបន្ថយភាពតានតឹងក្នុងអារម្មណ៍
៦) ស្ពៃជើងទា ឬស្ពៃតឿមានផ្ទុកជាតិខ្លាញ់ និងស្ករទាប ដែលជួយការពារមិនឱ្យកើនឡើងនៃកាឡូរី៕
នាពេលបច្ចុប្បន្ននេះ ស្ពៃជើងទា ឬស្ពៃតឿពិតជាពេញនិយមនៅក្នុងប្រទេសកម្ពុជាយើង ទាំងកន្លែងលក់ស៊ុបគោ និងស៊ុបស៊ូគី និងតាមបណ្តាភោជនីយដ្ឋាន តែងតែជ្រើសរើសស្ពៃនេះយកទៅធ្វើ ជាម្ហូបពិសេសៗសំរាប់អតិថិជន ហើយយើងគ្រប់គ្នាអាចរកទិញស្ពៃនេះតាមបណ្តាផ្សារនៅក្បែរៗ ផ្ទះបាន។
រៀបចំដោយ #SharedKnowledgeHealth
ដកស្រង់ចេញពីគេហទំព័រក្នុងស្រុក សុខក្រម និង cambo-report
0 comments:
Post a Comment