អត្ថប្រយោជន៍នៃការបរិភោគគ្រឿងសមុទ្រដែលល្អសម្រាប់សុខភាព៖
១) សម្រាលអាការធ្លាក់ទឹកចិត្ត៖ មនុស្ស មួយចំនួនបានរងគ្រោះពីជំងឺធ្លាក់ទឹកចិត្ត ដោយសារតែការមានស្ត្រេសពីការងារ និងការរស់នៅប្រចាំថ្ងៃ។ ការបរិភោគ អាហារសមុទ្រ អាចជួយកាត់បន្ថយ សញ្ញានៃជំងឺធ្លាក់ទឹកចិត្តបានយ៉ាងច្រើន ដោយសារគ្រឿងសមុទ្រជួយបង្កើនកម្រិត DHA នៃរាងកាយ និងអាចបន្ទាបកម្រិតនៃការធ្លាក់ទឹកចិត្តបាន។
២) ជំនួយសុខភាពផ្នែកចក្ខុ៖ អាហារសមុទ្រសម្បូរដោយជាតិប្រេង មានអាស៊ីតខ្លាញ់អូមេហ្គាបី (Omega3) ច្រើន ដែលអាចជំនួយសុខភាពភ្នែក។ ខ្យងសមុទ្រ គឺសម្បូរទៅដោយវីតាមីន A ដែលនឹងជួយ ធ្វើឲ្យការមើលឃើញ កាន់តែប្រសើរឡើង។
៣) ជួយចំពោះអ្នកជំងឺហឺត៖ ការ ញ៉ាំសាច់ត្រីជាទៀងទាត់ នឹងជួយការពារដល់សួតរបស់អ្នក។ អ្នកដែល តែងតែទទួលទាននូវអាហារគ្រឿងសមុទ្រ គឺហាក់ដូចជាមិនសូវ ប្រឈមនឹងការវាយប្រហារពីជំងឺហឺតទេ។
៤) បំប៉នសុខភាពស្បែក៖ ខ្លាញ់ ត្រី និងប្រភេទត្រី ដែលសម្បូរទៅដោយ អាស៊ីតខ្លាញ់អូមេហ្គាបី (Omega3) និង ប្រូតេអ៊ីន អាចពន្យឺតដល់ដំណើរការ វិវឌ្ឍទៅរកចាស់វ័យចំពោះមនុស្សស្រី និងជាពិសេសបង្កើតស្រទាប់ស្បែកកូឡាហ្សែនការពារភាពជ្រីវជ្រួញបានទៀតផង។
៥) ជំនួយសុខភាពបេះដូង៖ អ្នកគួរធ្វើការទទួលទានអាហារ សមុទ្រឲ្យបានយ៉ាងហោចណាស់ ២ដងក្នុងមួយសប្តាហ៍ ដើម្បីកាត់បន្ថយ កម្រិតនៃកូឡេស្តេរ៉ូលអាក្រក់ក្នុងរាងកាយ ដែលវានឹងផ្តល់ផលល្អ ចំពោះសុខភាពបេះដូង។
៦) ចំពោះអ្នកខ្វះគ្រាប់ឈាមក្រហម៖ អាហារសមុទ្រគឺសម្បូរទៅដោយសារជាតិស័ង្កសី និងជាតិដែក ដែលល្អចំពោះ អ្នកដែលមានបញ្ហា និងជំងឺខ្វះគ្រាប់ឈាមក្រហម។ ការបរិភោគអាហារសមុទ្រ ជួយ ដល់ការបង្កើននូវ កម្រិតអេម៉ូក្លូប៊ីន នៅក្នុងរាងកាយ។
រៀបចំដោយ #SharedKnowledgeHealth
ដកស្រង់ចេញពីគេហទំព័រក្នុងស្រុក
ភ្នំពេញប៉ុស្តិ៍
0 comments:
Post a Comment