ផ្លែអូលីវ គឺជាផ្លែឈើដែលមានជីវជាតិល្អ និងមានរសជាតិឈ្ងុយឆ្ងាញ់ដែលមានគុណប្រយោជន៍ជាច្រើនចំពោះសុខភាព ថែមទាំងមានសមត្ថភាពការពារប្រឆាំងនឹងការបំផ្លាញ សារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្ម ជំងឺបេះដូង ការពារជំងឺមហារីកផ្សេងៗ កាត់បន្ថយការរលាក និងរលាកសន្លាក់ និងបង្កើនការរំលាយអាហារ។ ពួកគេជួយបន្ថយប្រតិកម្មអាលែហ្ស៊ី ធ្វើឱ្យប្រសើរឡើងនូវចរន្តឈាម បង្កើនមុខងារការយល់ដឹង ការពារប្រឆាំងនឹងការឆ្លង និងបន្ថយសម្ពាធឈាម។
១) លក្ខណៈសម្បត្តិប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្ម៖ អូលីវជាបណ្ដុំថាមពលប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មដែលមានប្រសិទ្ធភាព ពីការកាត់បន្ថយការរលាករហូតដល់ការប្រឆាំងនឹងបាក់តេរីមិនល្អ។ ការសិក្សាបានបង្ហាញថាការបរិភោគផ្លែអូលីវអាចបង្កើនកម្រិតជាតិស្ករដែលជាសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មដ៏មានឥទ្ធិពលនៅក្នុងឈាម។ ផ្លែឈើទាំងនេះក៏ដើរតួជាអ្នកការពារប្រឆាំងនឹងបាក់តេរីដែលបណ្តាលឱ្យឆ្លងមេរោគផ្លូវដង្ហើម និងក្រពះ។
២) ធ្វើអោយប្រសើរឡើងនូវសុខភាពបេះដូង៖ អូលីវមានផ្ទុកជាតិខ្លាញ់មិនឆ្អែត ដែលត្រូវបានផ្សារភ្ជាប់ទៅនឹងការការពារជំងឺបេះដូង ដូចជាជំងឺក្រិនសរសៃឈាមបេះដូង គាំងបេះដូង និងជំងឺដាច់សរសៃឈាមខួរក្បាល។ ប្រេងអូលីវ មានផ្ទុកអាស៊ីតអូលេអិក ដែលអាចជួយកាត់បន្ថយសម្ពាធឈាម និងកូលេស្តេរ៉ុលដែលកាត់បន្ថយឱកាសនៃផលវិបាក នៃប្រព័ន្ធសរសៃឈាមបេះដូង និងភាពតានតឹងទូទៅលើប្រព័ន្ធផ្សេងៗ។ លើសពីនេះទៅទៀត អូលីវសំបូរទៅដោយសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មដែលត្រូវបានផ្សារភ្ជាប់ជាទូទៅក្នុងការការពារជំងឺមហារីក បេះដូងផងដែរ។ ក្រៅពីនេះ អូលីវក៏អាចជួយបន្ធូរបន្ថយភាពតានតឹងនៃសរសៃឈាម និងមិនធ្វើឱ្យសរសៃឈាមស្ទះ ដែលកាត់បន្ថយភាពតានតឹងនៅលើបេះដូង និងបង្កើនលំហូរឈាម។
៣) លក្ខណៈសម្បត្តិប្រឆាំងនឹងមហារីក៖ អូលីវមានផ្ទុកសារជាតិម៉្យាង ដែលមានទំនាក់ទំនងជាវិជ្ជមានទៅនឹងការការពារជំងឺមហារីក ជាសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្ម និងប្រឆាំងនឹងការរលាក។ សារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មការពាររាងកាយប្រឆាំងនឹងរ៉ាឌីកាល់សេរីដែលបំលែងកោសិកាដែលមានសុខភាពល្អទៅជាមហារីក។ ក្រៅពីនេះ អូលីវមានអាស៊ីតអូលេអិក ដែលរារាំងកត្តាលូតលាស់ ដែលបង្កឱ្យមានការវិវត្តនៃជំងឺមហារីកសុដន់។
៤) កាត់បន្ថយការរលាក៖ សមាសធាតុផ្សេងៗគ្នានៅក្នុងអូលីវមានមុខងារមិនត្រឹមតែជាសមាសធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មប៉ុណ្ណោះទេ ប៉ុន្តែវាក៏មានប្រសិទ្ធភាពប្រឆាំងនឹងការរលាកផងដែរ ព្រោះអូលីវអាចជួយកាត់បន្ថយការរលាកចេញពីរាងកាយ ដែលរួមបញ្ចូល ទាំងការកាត់បន្ថយការឈឺចាប់ និងការរលាកនៅក្នុងសន្លាក់សាច់ដុំ របួសសរសៃ។ ជាពិសេសទាក់ទងនឹងជំងឺរលាកសន្លាក់ឆ្អឹង និងលក្ខខណ្ឌឈឺសន្លាក់ផ្សេងទៀត អូលីវអាចជាអត្ថប្រយោជន៍ដ៏សំខាន់ហើយវាជួយកាត់បន្ថយការឈឺចាប់ដែលជាប់ទាក់ទង។
៥) ជំនួយដល់ការរំលាយអាហារ៖ អូលីវ គឺជាប្រភពនៃជាតិសរសៃដែលមានសុខភាពល្អ ដែលអូលីវតែមួយពែងផ្គត់ផ្គង់បានស្ទើរតែ ២០% នៃតម្រូវការប្រចាំថ្ងៃសម្រាប់ជាតិសរសៃ។ ជាតិសរសៃអាចបង្កើនសុខភាពរំលាយអាហារ និងក្រពះពោះវៀន ដែលអាចជួយឱ្យអ្នកស្រកទម្ងន់ផងដែរ និងជួយបង្កើនសុខភាពបេះដូង ដោយធ្វើការលុបបំបាត់កូលេស្តេរ៉ុលដែលលើសនៅក្នុងឈាម។
៦) ប្រឆាំងនឹងអាឡែហ្ស៊ី៖ ទាក់ទងទៅនឹងសកម្មភាពប្រឆាំងនឹងការរលាក អូលីវក៏អាចជួយកាត់បន្ថយអាំងតង់ស៊ីតេ ឬភាពញឹកញាប់នៃប្រតិកម្មអាឡែហ្ស៊ី។ សមាសធាតុមួយចំនួននៃអូលីវ មានមុខងារប្រឆាំងនឹងអ៊ីស្តាមីនដែលនាំឱ្យមានប្រតិកម្មអាឡែហ្ស៊ី។ ដោយការបន្ថែមអូលីវទៅក្នុងរបបអាហារ នោះអាចជួយកាត់បន្ថយសញ្ញានៃអាឡែហ្ស៊ីតាមរដូវ ក៏ដូចជាប្រតិកម្មអាឡែហ្ស៊ី ជាដើម។
៧) គុណភាពប្រឆាំងនឹងបាក់តេរី៖ សមាសធាតុគីមីដ៏មានតម្លៃរបស់អូលីវ ដើរតួជាភ្នាក់ងារប្រឆាំងនឹងមេរោគ និងប្រឆាំងនឹងបាក់តេរីសម្រាប់រាងកាយ។ ការទទួលទានផ្លែអូលីវ ក៏ដូចជាប្រេងអូលីវឱ្យបានច្រើនជួយបង្កើនវត្តមាននៃសារធាតុគីមីនេះ ដែលការពារប្រឆាំងនឹងការឆ្លងបាក់តេរីនៅពាសពេញរាងកាយទាំងខាងក្នុង និងខាងក្រៅ។
៨) ថែរក្សាស្បែក៖ ការទទួលទានអូលីវ ជួយកាត់បន្ថយសញ្ញានៃភាពចាស់ជ្រីវជ្រួញ និងជំងឺផ្សេងៗទៀតដែលទាក់ទងនឹងស្បែក។ អូលីវអាចត្រូវបានប្រើដើម្បីសំអាតស្បែកដែលមានស្នាម។ វត្តមានរបស់ទង់ដែង ជាតិដែក ជាតិសរសៃ និងវីតាមីនE រួមជាមួយនឹងសារធាតុចិញ្ចឹមផ្សេងទៀតនៅក្នុងអូលីវ អាចជួយក្នុងការរក្សាស្បែកឱ្យទន់ និងមានសុខភាពល្អ៕
រៀបចំដោយ #SharedKnowledgeHealth
ដកស្រង់ចេញពីគេហទំព័រក្នុងស្រុក spien cambodia
0 comments:
Post a Comment