ការ៉ុតមិនត្រឹមតែអាចយកមកធ្វើជាម្ហូបអាហារ ឬបរិភោគស្រស់ៗប៉ុណ្ណោះទេ ថែមទាំងអាចយកទៅធ្វើជាទឹកភេសជ្ជៈដែលមានរសជាតិឆ្ងាញ់ និងផ្ដល់គុណប្រយោជន៍ដល់សុខភាពរបស់អ្នកផងដែរ ព្រោះការ៉ុតជាប្រភពប្រូតេអ៊ីនមួយដ៏សំខាន់។
ខាងក្រោមនេះ គឺជាអត្ថប្រយោជន៍ ១០យ៉ាង ដែលបានមកពីការទទួលទានទឹកការ៉ុត ដែលល្អសម្រាប់សុខភាពរបស់អ្នកទាំងអស់គ្នា៖
១. ប្រភពជាតិសរសៃ៖ ប្រភពដ៏អស្ចារ្យមួយ នៃជាតិសរសៃដែលមាននៅក្នុងការ៉ុត
គឺវាជួយជំរុញដល់ការរំលាយអាហារ និងអាចជួយរក្សាទម្ងន់របស់អ្នកបានផងដែរ។
២.
ប្រឆាំងនឹងជំងឺថ្លើម៖ សារធាតុដែលមាននៅក្នុងការ៉ុតក៏អាចជួយកាត់បន្ថយជាតិខ្លាញ់និងប្រូតេអ៊ីននៅក្នុងថ្លើម
ដើម្បីជួយធ្វើឱ្យរាងកាយរបស់អ្នកបន្សាបបានល្អ។
៣. សម្បូរសារធាតុចិញ្ចឹម៖
ការ៉ុតមានផ្ទុកនូវសារធាតុចិញ្ចឹមជាច្រើន រួមមាន៖ ជាតិម៉ាញេស្យូម ផូស្វ័រ ស័ង្កសី ម៉ង់ហ្គាណែស
វីតាមីន A វីតាមីន C វីតាមីន E និង វីតាមីន
K។
៤. ប្រឆាំងនឹងជំងឺមហារីក៖
ដោយសារតែការ៉ុតមានផ្ទុកនូវវីតាមីន E ដែលអាចជួយកាត់បន្ថយល្បឿននៃកោសិកាមហារីក។
៥. កាឡូរីទាប៖
កម្រិតកាឡូរីទាបដែលមាននៅក្នុងការ៉ុត ក៏អាចជួយគ្រប់គ្រងទម្ងន់របស់អ្នកបានយ៉ាងមានប្រសិទ្ធភាព។
៦. សុខភាពឆ្អឹង៖ ដោយសារតែ ការ៉ុតមានផ្ទុកនូវវីតាមីន
A ជាច្រើន ដែលអាចជួយឱ្យសុខភាពភ្នែក និងសុខភាពឆ្អឹងរបស់អ្នកល្អប្រសើរឡើង។
៧. ប្រឆាំងនឹងការរលាកសន្លាក់៖ ការទទួលទានទឹកការ៉ុតជាប្រចាំអាចជួយដោះស្រាយការរលាកសន្លាក់រ៉ាំរ៉ៃ
ក៏ដូចជាជំងឺរលាកសន្លាក់បានផងដែរ។
៨. ជួយឱ្យបេះដូងមានសុខភាពល្អ៖ ដោយសារតែជាតិប៉ូតាស្យូមខ្ពស់ដែលមាននៅក្នុងការ៉ុតក៏អាចជួយគ្រប់គ្រងសារធាតុកូលេស្តេរ៉ុល
និងល្អសម្រាប់សុខភាពបេះដូងផងដែរ។
៩. សារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្ម៖ វីតាមីន A និង
វីតាមីន C ដែលមានក្នុងការ៉ុត គឺជាសារធាតុប្រឆាំងនឹងប្រតិកម្មអុកស៊ីតដ៏ល្អ។
១០. ភាពតានតឹង៖ សារធាតុរ៉ែ
និងសារធាតុចិញ្ចឹមដែលមាននៅក្នុងការ៉ុត អាចជួយលើកកម្ពស់ដល់ការព្យាបាល ធ្វើឱ្យរាងកាយ
និងប្រាជ្ញាមានភាពប្រសើរឡើង។
រៀបចំដោយ #SharedKnowledgeHealth
ឯកសារយោង # គេហទំព័រក្នុងស្រុក ត្នោត
0 comments:
Post a Comment