Thursday, June 13, 2024

អត្ថប្រយោជន៍នៃការញាំផ្លែព្រីង

 ដូចដែលអ្នកទាំងអស់គ្នាបានជ្រាបមកហើយ ព្រីងជាប្រភេទផ្លែឈើម្យ៉ាងដែលមានរាងតូច និងមានពណ៌ក្រម៉ៅ តោះចូលរួមស្តាប់ទាំងអស់គ្នាអំពីអត្ថប្រយោជន៍នៃការញាំព្រីង ដែលល្អសម្រាប់សុខភាព។

១ ជំងឺ​មហារីក៖ ព្រីងមាន​ផ្ទុក​នូវ​សារធាតុ​ប្រឆាំង​អុកស៊ីតកម្ម​ដ៏​ច្រើន​ ដែលអាច​ប្រឆាំង​នឹង​រ៉ាឌីកាល់សេរី និងអាចបញ្ឈប់ការ​លូតលាស់ ​និង​ការ​រីករាលដាល​នៃ​កោសិកា​មហារីក​​ ដែល​បង្ក​គ្រោះថ្នាក់​ដល់សុខភាព ។

២ ល្អសម្រាប់ជំងឺទឹកនោមផ្អែម៖ សារជាតិដែលមាននៅក្នុងផ្លែព្រីង អាច​បំបែក​ជាតិ​ស្ករ​ក្នុង​ខ្លួន ​ទៅ​ជា​ថាមពល ​ដែលអាចជួយកន្ថយហានិភ័យនៃជំងឺទឹកនោមផ្អែម។

៣ ជួយសុខភាពបេះដូង៖ ជាតិប៉ូតាស្យូម​ដែល​មាន​នៅ​ក្នុង​ផ្លែព្រីង អាច​ធ្វើ​ឲ្យ​បេះដូង​មាន​ដំណើរការ​ល្អ និងជួយ​ឲ្យ​បេះដូង​មាន​សុខភាព​ល្អ​គ្រប់​ពេល។

៤ ល្អ​សម្រាប់​ការ​ទល់​លាមក៖ ​ផ្លែ​ព្រីង​វា​មាន​ឥទ្ធិពល​ខ្លាំង​ក្នុង​ការ ​ប្រយុទ្ធ​ប្រឆាំង​នឹង​អាការៈ ទល់លាមក​បាន​យ៉ាង​ពូកែ ព្រោះព្រីង​សំបូរ​ទៅ​ដោយ​ជាតិ​សរសៃ ដែល​​ធ្វើ​ឲ្យ​លំហូរ​នៃ​កាក​សំណល់​ រាងកាយ​មាន​ភាព​ងាយស្រួល។ ក្រៅពីនេះទៅទៀត ចលនា​ពោះវៀន​ក៏ដំណើរការទៀងទាត់ ដែលល្អសម្រាប់ប្រព័ន្ធ​រំលាយ​អាហារផងដែរ។

៥ ការពារឆ្អឹង​ឲ្យ​រឹង​មាំ៖ ជាតិ​កាល់ស្យូម ​ជាតិ​ដែក​ និង​ផូស្វ័រ​ដែលមាន​នៅ​ក្នុង​ផ្លែព្រីង ​មាន​ឥទ្ធិពល​ធ្វើ​ឲ្យ​សកម្មភាព​ការពារ​ឆ្អឹង​ឲ្យ​រឹងមាំ។

៦ ល្អសម្រាប់ស្បែក៖ តាម​រយៈ​វីតាមីន C ដែល​មាននៅ​ក្នុងផ្លែ​ព្រីង អាច​ធ្វើ​ឲ្យ​ស្បែក​រលោង ស្អាត និងស្រស់ថ្លា។

៧ ពង្រឹង​ប្រព័ន្ធ​ភាពស៊ាំ៖ ផ្លែព្រីងមានផ្ទុកនូវវីតាមីន C និងវីតាមីនដទៃទៀតចម្រុះ ដែលអាចជួយពង្រឹងប្រព័ន្ធ​ភាព​ស៊ាំ និងអាចការពារការឆ្លងជំងឺផ្សេងៗ

៨ កាត់​បន្ថយ​ការ​ឈឺ​ក្រពះ៖ ផ្លែព្រីងមានផ្ទុកនូវសារជាតិដែលល្អក្នុង​ការ​កាត់បន្ថយ​ភាព​តានតឹង​សកម្មភាព​ហួស​ប្រមាណ​ និង​ការ​ឈឺចាប់​ទូទៅ​នៅ​ក្នុង​ក្រពះ។

៩ ជួយការបង្កើតកោសិកាឈាមក្រហម៖ ផ្លែព្រីងមានផ្ទុកនូវសារជាតិដែលជួយបង្កើននូវកោសិកា​ឈាម​ក្រហម ដែល​អាចជួយឱ្យ​រួ​ច​ផុត​ពី​បញ្ហា​សុខភាព​ជាច្រើន​ ដូចជា​ ភាព​ស្លេកស្លាំង​ កង្វះ​ជាតិ​ដែកជាដើម។

១០ ក្អករ៉ាំរ៉ៃ៖ ការ​ក្អក​រ៉ាំរ៉ៃ​អាច​នាំ​ឲ្យ​មាន​អាឡ័កស៊ី ​ឬ​ផ្ដាសាយ​ ប៉ុន្តែ​នៅ​ពេលញាំផ្លែ​ព្រីងអាចបញ្ឈប់​អាការនេះបាន ព្រោះផ្លែព្រីង​សំបូរ​ទៅ​ដោយ​វីតាមីន C

រៀបចំដោយ #SharedKnowledgeHealth

ដកស្រង់ចេញពីគេហទំព័រក្នុងស្រុក កម្ពុជាថ្មី

0 comments:

Post a Comment